x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Omul Robertei Anastase, milioane fără licitaţie de la ANL

Omul Robertei Anastase, milioane fără licitaţie de la ANL

de Cristian Anton    |    10 Mar 2017   •   10:20
Omul Robertei Anastase, milioane fără licitaţie de la ANL

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a atribuit în aceeaşi zi două contracte, fără licitaţie, unei firme deţinute de un apropiat al Robertei Anastase, fost lider PDL şi preşedinte al Camerei Deputaţilor. Alexandru Claudiu Coleşiu a fost şef de campanie al deputatei, care a reuşit la un moment dat să-l pună şi director general al companiei de stat Conpet SA. Firma acestuia, Colen Impex SRL, este abonată la banii statului, beneficiind într-un termen scurt de contracte în valoare de 72,5 milioane de euro.

 

ANL a acordat pe 06.03.2017 un contract de proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţie “Locuinţe pentru tineri destinate închirierii, judeţul Constanţa, municipiul Mangalia, str. Oituz, lot 1, specialişti din sănătate”, în urma unei cereri de ofertă, prin procedură simplificată. Colen Impex SRL Ploieşti, firma aleasă de ANL, va primi pentru serviciile sale 2.179.500 de lei, fără TVA. În aceeaşi zi, ANL a atribuit un contract similar, de proiectare şi executare lucrări de “Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, judeţul Ialomiţa, municipiul Slobozia, str. Viilor nr. 65A, specialişti în sănătate”, tot fără licitaţie, singurei firme care a depus o ofertă, respectiv aceeaşi Colen Impex SRL. Societatea ploieşteană va încasa în acest caz 1.1.43.180 lei, fără TVA.

Contracte uriaşe cu statul

Colen Impex SRL s-a bucurat de un succes fulminant în ultimii ani, când a bifat aproape 30 de contracte cu statul, în valoare totală de circa 72,5 milioane de euro. Cele mai bănoase au venit de la Primăria Sectorului 2, care i-a oferit aproape 65 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a blocurilor, prin intermediul a patru contracte parafate în intervalul octombrie 2014- aprilie 2015. La rândul său, ANL este un client fidel al Colen Impex SRL, care i-a ridicat blocuri în Sectorul 4, Prahova, Braşov, Brăila, Constanţa şi Ialomiţa. Cu toate acestea, firma care are ca domeniu de activitate lucrări de instalaţii sanitare nu rupe gura târgului, raportând pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 8.321.740 lei şi un profit net de 136.256 lei, cu 30 de angajaţi, precum şi datorii de 2.276.714 lei. 

Omul familiei Anastase

Mai interesant decât succesul fulminant la banii publici ai Colen Impex SRL sunt patronii săi. Firma este deţinută de Costin George Ionescu şi Alexandru Claudiu Coleşiu, doi apropiaţi ai deputatei PNL Roberta Anastase. Coleşiu a fost, la un moment dat, chiar şeful de campanie a fostei preşedinte a Camerei Deputaţilor, din parioada guvernării PDL. Tot în perioada în care Anastase era unul din greii PDL, acelaşi Coleşiu era numit director general al companiei de stat Conpet, deşi urbea ploieşteană spunea atunci că adevăratul şef era Corneliu Anastase, tatăl Robertei. Mai mult, Alexandru Claudiu Coleşiu este partener de afaceri şi cu Victor Farca, soţul Robertei Anastase. 

 

Roberta Anastase nu se mai află la putere, dar apropiaţii săi continuă să primească zeci de milioane de euro de la stat 

×
Subiecte în articol: roberta anastase