x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie OMV va plăti Gazprom 1,02 miliarde de dolari pentru zăcămintele de gaze din Siberia

OMV va plăti Gazprom 1,02 miliarde de dolari pentru zăcămintele de gaze din Siberia

07 Iun 2019   •   14:48
OMV va plăti Gazprom 1,02 miliarde de dolari pentru zăcămintele de gaze din Siberia

Grupul energetic austriac OMV a anunţat vineri că a acceptat să plătească societăţii Gazprom suma de 905 milioane de euro (1,02 miliarde de dolari) pentru zăcămintele de gaze din Siberia, un pas cheie pentru unul dintre proiectele lor majore, transmite Reuters.

În octombrie 2018, cele două companii au semnat un acord, în urma căruia OMV obţine o participaţie la proiectul destinat dezvoltării blocurilor 4 şi 5 ale formaţiunii Achimov, parte a zăcământului de petrol, gaz şi condensat Uregoy din Siberia.

În 2016, OMV anunţa că formaţiunea Achimov din Siberia va majora până în 2025 producţia sa cu peste 80.000 de bep pe zi. Pentru OMV, producţia în acea zonă este ieftină şi sunt disponibile gazoducte către Austria.

Semnarea documentelor finale ale tranzacţiei va avea loc până la sfârşitul anului, a anunţat OMV.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în timp ce Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie). AGERPRES

×
Subiecte în articol: omv