x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Oportunitate - Targ de universitati straine

Oportunitate - Targ de universitati straine

31 Mar 2005   •   00:00

32 de universitati din intreaga lume isi vor prezenta sambata, 2 aprilie, la Sala Palatului din Bucuresti, oferta de studii pentru liceenii si studentii romani. Intrarea este libera.

  • de EUGENIA MIHALCEA
  • ECONOMIC/BUSINESS
  • INITIATIVA. Alexandru Ghita (stanga) si Alexandru Manaila au organizat primul targ de universitati din strainatate
    Targul universitatilor internationale este organizat de doi tineri care vor sa-i invete pe liceenii romani cum sa candideze pentru a studia la o institutie de invatamant superior din strainatate. "Exista mitul ca numai olimpicii si campionii ajung la universitati din afara. Nu este adevarat, si oameni obisnuiti pot studia peste hotare", spune Alexandru Manaila, unul dintre organizatori. Tinerii spun ca pentru a fi admis la studii in strainatate trebuie sa ai un dosar bun la aplicare, sa demonstrezi ca faci un sport, de exemplu, ca esti implicat in viata comunitatii, in viata sociala. De asemenea, cunostintele avansate de limbi straine sunt foarte importante. Tinerii trebuie sa mai stie ca procesul de aplicare dureaza pana la 18 luni, de aceea trebuie sa se informeze din timp.

    OFERTE. In cadrul targului, care va fi deschis intre orele 10:00-18:00, se vor regasi reprezentanti ai unor importante universitati internationale din Europa, America si Australia, dar si ai altor organizatii din Romania, care isi vor prezenta oferta de programe educationale. Acestia le vor explica celor interesati care este modul de admitere la studii, finantarea necesara, regimul vizelor. Un an de studiu intr-o universitate din Statele Unite costa in jur de 40.000 de dolari, dar in cadrul targului se vor prezenta si modalitati de finantare, de burse partiale si integrale. Organisme non-guvernamentale, care ii ajuta gratuit pe liceenii si studentii romani sa se informeze asupra optiunilor academice disponibile pe plan global si ii asista in vederea obtinerii de finantare, vor fi si ele prezente. Pentru mai multe detalii, puteti accesa adresa de Internet a targului: www.riuf.ro.

    ORGANIZATORII TARGULUI
    Alexandru Ghita are 25 de ani si este absolvent al Academiei de Studii Economice si actualmente masterand la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, iar Alexandru Manaila este absolvent al Groton School, un liceu din Massachusetts si acum student in anul II la Harvard University din Boston. In ultimii doi ani, Alexandru Manaila, care are 22 de ani, a fost implicat activ in consilierea elevilor si studentilor din Romania pentru a obtine burse in invatamantul superior in strainatate.

    ×
    Subiecte în articol: economic