x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Orange şi Deutsche Telekom ar putea fuziona

Orange şi Deutsche Telekom ar putea fuziona

22 Ian 2018   •   18:18
Orange şi Deutsche Telekom ar putea fuziona

Acţiunile operatorilor de telecomunicaţii Orange şi Deutsche Telekom înregistrau creşteri semnificative luni după-amiază, după ce cotidianul Le Monde a publicat un articol conform căruia anul trecut cele două firme au purtat discuţii în vederea unei fuziuni, informează Reuters. 

În jurul orei 16:12, titlurile Orange înregistrau o creştere de 2,39%, în condiţiile în care indicele bursier CAC 40 afişa în acelaşi moment o creştere de 0,26%. La rândul său, acţiunile Deutsche Telekom înregistrau o creştere de 2,46%, cea de-a treia mare creştere înregistrată de o companie din indicele bursier DAX. 

O sursă din apropierea acestui dosar a confirmat pentru Le Monde că în perioada iunie - septembrie 2017 au avut loc discuţii confidenţiale între cele două companii care au examinat o fuziune între egali. Sursa a adăugat că discuţiile au rămas într-o fază exploratorie, fără ca o bancă să fie mandatată, în principal din cauza diferenţei de valoare între cele două companii: aproape 40 de miliarde de euro în cazul Orange faţă de aproape 70 de miliarde de euro pentru Deutsche Telekom. 

Speculaţiile cu privire la o eventuală fuziune a operatorilor francez şi german apar în mod regulat pe fondul consolidării sectorului european al telecomunicaţii. Anul trecut, Deutsche Telekom a preluat UPC Austria şi Tele2 din Olanda. AGERPRES

×
Subiecte în articol: telekom orange fuziune deutsche telekom