x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie OUG 114, la loc comanda!

OUG 114, la loc comanda!

07 Ian 2020   •   18:30
OUG 114, la loc comanda!

Guvernul a adoptat, în şedinţa de ieri, un act normativ care modifică prevederile OUG 114/2018, şi cuprinde o serie de măsuri pe care le consideră „necesare pentru construcţia bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat”, după cum a declarat premierul Ludovic Orban.

Printre prevederile noii ordonanţe se numără înghețarea pentru anul 2020, la nivelul anului 2019, a indemnizației demnitarilor şi încetarea detașărilor din mediul privat în zona publică, precum şi interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sectorul public.

Totodată, noua reglementare plafonează punctul de amendă. „Ştiți că punctul de amendă este stabilit în conformitate cu legea în legătură cu salariul minim pe economie și am menținut punctul de amendă la nivelul existent anterior, fără a ține cont de creșterea salariului minim brut cu 7,2%”, a declarat Orban.

Guvernul Orban şi-a asumat, pe data de 23 decembrie 2019, răspunderea în Parlament pe un proiect de lege care modifică o serie de prevederi din OUG 114, act normativ contestat de PSD la Curtea Constituţională a României (CCR). Termenul stabilit de judecătorii CCR pentru transmiterea punctelor de vedere este 20 ianuarie, iar dezbaterea a fost stabilită pentru 29 ianuarie. 

×
Subiecte în articol: OUG 114