x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Eficiența energetică are potențialul de a deveni un motor de creştere economică pentru România

(P) Eficiența energetică are potențialul de a deveni un motor de creştere economică pentru România

04 Iul 2014   •   10:58
(P) Eficiența energetică are potențialul de a deveni un motor de creştere economică pentru România

Prezența domnului Aureliu Leca, director executiv al ARPEE (Asociația Română pentru Promovarea Eficienței Energetice) la evenimentul “EXPORTURILE – motor de creştere economică pentru România” a reamintit faptul că eficiența energetică este unul dintre domeniile care pot susține creșterea economică a țării.

Obiectivele ARPEE sunt de a promova, oferi suport și acompania dezvoltarea activităților din domeniul eficienței energetice pentru a reduce dependența energetică a României, a lupta împotriva schimbărilor climatice și pentru a îmbunătăți gradul de suportabilitate al facturilor de energie. Cu ocazia evenimentului găzduit de Palatul Parlamentului, domnul profesor Leca a remintit și pus accentul pe alte două obiective strategice ale ARPEE: crearea de locuri de muncă și creșterea competitivității economice, care derivă din realizarea întregului set de obiective pe care ARPEE și le-a propus. Estimările ARPEE, prezentate în Cartea Albă a Energiei, primul document lansat, arată că eficiența energetică poate genera un beneficiu pe termen lung echivalent cu o creștere de 4-6% a PIB, fără un consum suplimentar de energie.

Eficiența energetică este un element fundamental pentru dezvoltarea României, iar ARPEE și-a exprimat încă o dată, în prezența reprezentanților de marcă ai autorităților publice, angajamentul de a se implica, alături de instituțiile publice, în eforturile de a îmbunătăți eficiența energetică în România.
 

×