x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pământul românesc, arat cu tractoare străine

Pământul românesc, arat cu tractoare străine

de Valentin Gros    |    08 Iul 2019   •   11:28
Pământul românesc, arat cu tractoare străine
Sursa foto: Victor Stroe

Numărul tractoarelor din România a crescut cu mai puţin de 60% din 1989 şi până astăzi, cele mai multe unităţi fiind de producţie externă.

 

„În 1989 aveam 128.000 de tractoare, acum avem peste 200.000 de tractoare de diverse capacităţi, de la câteva zeci până la câteva sute de cai putere, majoritatea provenind din import”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-un interviu pentru Agerpres.

Nevoia de a cumpăra utilaje agricole din străinătate a intervenit în condiţiile în care producători autohtoni precum Semănătoarea Bucureşti sau Tractorul Braşov şi-au închis porţile.

Pe de altă parte, Daea a subliniat că "nu ne mai dăm jos de pe podium" în clasamentul european, după ce anul trecut au fost înregistrate cele mai bune rezultate din istorie, cu producţii record la grâu, porumb şi floarea soarelui, România clasându-se pe locul trei în Uniunea Europeană cu o recoltă totală de cereale de aproape 32 de milioane de tone.

 

„Eu zic că este bine. Dacă facem un calcul la suprafaţa arabilă de 9,4 milioane hectare, încărcătura pe tractor, este undeva la 47 de hectare pe tractor”. Petre Daea, ministrul Agriculturii

×