x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Panică pe Burse după anunţul FMI

Panică pe Burse după anunţul FMI

de Daniela Ivan    |    12 Oct 2018   •   10:25
Panică pe Burse după anunţul FMI
Sursa foto: jmiks/Getty Images/iStockphoto

Cei mai bogaţi 500 de oameni ai lumii au pierdut miercuri 99 de miliarde de dolari, după ce turbulenţele de pe Wall Street s-au extins pe plan global, transmite Bloomberg. Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a avertizat că valorile pieţelor bursiere sunt "extrem de ridicate", ceea ce a provocat panică în rândul investitorilor, care s-au grăbit să-şi vândă acţiunile.Bursa de pe Wall Street a închis şedinţa de miercuri în scădere puternică, înregistrând cel mai semnificativ declin din ultimele opt luni, iar  bursiere europene au deschis ieri în scădere cu aproximativ 1,5%.

Topul pierzătorilor

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a pierdut 9,1 miliarde de dolari, după ce acţiunile retailerului online au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimii doi ani. El rămâne pe primul loc în topul celor mai norocoşi oameni ai planetei, cu o avere netă de 145,2 miliarde de dolari.

Şi alţi miliardari au înregistrat pierderi semnificative. Astfel, preşedintele Berkshire Hathaway, Warren Buffett, a pierdut 4,48 miliarde de dolari (dar rămâne ci o avere estimată la 87,5 miliarde de dolari), în timp ce fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este mai sărac cu 2,50 miliarde de dolari, averea lui reducându-se la 60,1 miliarde de dolari. 

4,5 miliarde de dolari a pierdut Bernard Arnault, cel mai bogat european. El rămâne însă cu o avere de 66,9 miliarde de dolari

×
Subiecte în articol: bursa