x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Panică pe Wall Street

Panică pe Wall Street

07 Oct 2008   •   00:00

Acţiunile companiilor listate la New York erau în scădere cu 5% la două ore de la deschiderea şedinţei de tranzaţionare, ca urmare a scăderilor de pe bursele asiatice şi europene, în urma eşecului discuţiilor de la sfârşitul săptămânii trecute de la Paris.



Acţiunile companiilor listate la New York erau în scădere cu 5% la două ore de la deschiderea şedinţei de tranzaţionare, ca urmare a scăderilor de pe bursele asiatice şi europene, în urma eşecului discuţiilor de la sfârşitul săptămânii trecute de la Paris. Principalii lideri europeni nu s-au pus de acord cu privire la modul de acţiune împotriva crizei şi au respins ideea formării unui fond de intervenţie de 300 de miliarde de euro, după modelul american.

Bursa newyorkeză era în cădere cu 5%, în vreme ce Nasdaq avea un picaj de 7%. Scăderile de pe bursele americane vin după ce indicii marilor burse europene au pierdut 8%.

De asemenea, barilul de petrol a scăzut 4% în urma temerilor că criza financiară va duce la scăderea consumului şi a cheltuielilor din consum.

Indicele Dow Jones Industrial scăzuse 4,78%, indicele Standard& Poors 500 era pe roşu cu 5,73%. Este prima zi, din octombrie 2004 si până în prezent, când indicele Dow Jones a spart pragul şi a scăzut sub 10.000 de puncte.

Titlurile Citigroup erau pe pierdere cu 6%, Wells Fargo era pe minus cu 3% iar Wachovia Corp scăzuse 4,5%. Primele două bănci au o dispută juridică pentru achiziţia Wachovia. Citigroup a oferit 2,1 miliarde de dolari într-o tranzacţie asistată de Federal Reserve, în vreme ce Wells Fargo a oferit 15,1 miliarde de euro într-o afacere ce fără amestecul băncii centrale americane.???????????

×
Subiecte în articol: economic