x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Paradoxurile crizei: milionarii au devenit mai mulţi, dar mai săraci, în timp ce miliardarii s-au îmbogăţit!

Paradoxurile crizei: milionarii au devenit mai mulţi, dar mai săraci, în timp ce miliardarii s-au îmbogăţit!

17 Sep 2012   •   16:19
Paradoxurile crizei: milionarii au devenit mai mulţi, dar mai săraci, în timp ce miliardarii s-au îmbogăţit!

Milionarii au devenit mai saraci anul trecut, in timp ce miliardarii au fost afectati mai putin de turbulentele economice si de pe pietele financiare, a anuntat luni firma de consultanta Wealth-X, conform Reuters.

Potrivit World Ultra Wealth Report, numarul persoanelor cu o avere de cel putin 30 milioane de dolari a crescut la 187.380, insa averea lor totala a scazut cu 1,8%, pana la 25.800 miliarde de dolari, o suma mai mare decat economiile americane si chineza luate la un loc.

Cei mai afectati dintre "bietii" milionari au fost cei cu o avere cuprinsa intre 200 si 499 milioane de dolari: numarul acestora a scazut cu 9,9% iar averea lor combinata a scazut cu 11,4%.

In schimb, numarul miliardarilor a crescut cu 9,4%, pana la 2.160 de persoane, iar averea lor combinata a crescut cu 14%, pana la 6.200 miliarde de dolari.

"Chiar si la o avere de un miliard sau doua miliarde, miliardarii beneficiaza de o oferta mai mare la capitolul sfaturi de investitii. Cu siguranta miliardarii se bucura de atentia marilor banci", a motivat directorul Wealth-X, Mykolas Rambus, aceasta stare de lucruri.

Asia a fost regiunea cea mai afectata de pierderea de avere, cu o scadere de 6,8%, pana la 6.250 miliarde de dolari. Averile au scazut, e adevarat, mai usor, si in Europa, America Latina si Orientul Mijlociu, in timp ce in America de Nord averile combinate au crescut cu 2,8%, pana la 8.880 miliarde de dolari.

×