x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Patrick Gelin, şeful BRD-Societe Generale: "Efectele crizei asupra României au fost rapide şi violente"

Patrick Gelin, şeful BRD-Societe Generale: "Efectele crizei asupra României au fost rapide şi violente"

de Daniela Ivan    |    23 Sep 2009   •   00:00

Momentul ieşirii din criză este incert, o relansare rapidă ar putea avea loc în imobiliare, consideră preşedintele BRD-Societe Generale, Patrick Gelin.

"Relansarea s-ar putea produce în domeniul imobiliar, însă piaţa este în acest moment îngheţată. Când investitorii vor considera că preţul va fi unul corect, atunci sectorul se poate lansa foarte rapid", a declarat Gelin. El consideră că actuala criză nu s-a terminat, momentul ieşirii din aceasta fiind unul incert, iar miza rămâne în continuare pe termen mediu. "Efectele crizei asupra României au fost rapide şi violente. Criza era previzibilă, deoarece la începutul anului 2008 economia era supraîncălzită", a mai spus şeful BRD-Societe Generale.

Pentru ca economia românească să se integreze cu cea a Uniunii Europene trebuie avute în vedere trei obiective principale. Primul este o mai bună gestionare a finanţelor publice, întrucât situaţia în acest moment este dificilă, iar ieşirea din criză ar putea fi una lentă. Al doilea obiectiv se referă la infrastructură.

"Dacă nu va fi exista o accelerare decisivă, mă tem ca acesta să nu devină vreun punct de blocaj", a spus Gelin.
Ultima miză pe care ar trebui să se axeze autorităţile române este, în opinia preşedintelui BRD, cea legată de resursele umane.

"Mulţi tineri români îşi fac studiile în străinătate, însă rămân acolo şi nu se mai întorc. Acest lucru reprezintă o scurgere de talente şi de inteligenţă", a conchis Gelin.

×
Subiecte în articol: economic