x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Penele de curent, de cinci ori mai mari decât în Italia

Penele de curent, de cinci ori mai mari decât în Italia

de Daniel Ionaşcu    |    21 Mar 2013   •   14:27
Penele de curent, de cinci ori mai mari decât în Italia

Durata medie a întreruperilor în furnizarea cu energie electrică a scăzut cu 48% în reţelele de distribuţie ale Enel din România, de la 585 minute pe an la 307 minute pe an, însă tot este de cinci ori mai mare decât în Spania sau Italia, potrivit datelor prezentate de grupul italian.
“România se află la stadiul la care se afla sudul Italiei în 1995, iar pentru a atinge performanţele din Italia sunt necesari 10-15 ani”, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Luca D’Agnese, managerul general pentru România al companiei. El a mai spus că este de aşteptat o îmbunătăţire de circa 20% pe an.

De asemenea, pierderile din reţea au scăzut de la 13,07% în 2011 la 11,26% în 2012, însă şi acestea se află mult peste normele europene, care prevăd pierderi de 3%, după cum declara săptămâna trecută Bogdan Belciu, partener în cadrul firmei de consultanţă PriceWaterhouseCoopers (PWC).
Distribuitorii vor trebui să preia o parte dintre obligaţiile de eficienţă energetică ale producătorilor de electricitate împreună cu furnizorii, afirma recent Emil Calotă, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE). D’Agnese a afirmat că în Italia există un program de acordare a unor “certificate albe” pentru agenţii economici care îşi reduc consumul energetic.

Compania are în plan investirea a 542 de milioane de euro în perioada 2013-2017 în reţelele din România, serviciile acordate şi alinierea operaţiunilor din ţara noastră la standardele de mediu.

Enel a înregistrat anul trecut în România venituri de 1,032 miliarde de euro şi un profit înainte de taxe, amortizări şi deprecieri (EBITDA) de 205 milioane de euro.



×
Subiecte în articol: pana de curent italia