x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pensii şi salarii, mai târziu

Pensii şi salarii, mai târziu

de Anca Scarlat    |    15 Oct 2009   •   00:00

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat astăzi că pensiile şi salariile ar putea fi plătite cu întârziere în unele zone ale ţării.



Şeitan a spus că actuala criză politică, dublată de cea economică, poate duce la o întârziere privind fondurile care vin de la Uniunea Europeană. Conform secretarului de stat, peste două săptămâni nu vom mai primi următoarea tranşă de la Fondul Monetar Interanţional, astfel încât nu ne vom mai putea acoperi deficitul din acest an, dacă situaţia nu se "revigorează". Pierderea ar fi de două miliarde de euro. Mihai şeitan a mai arătat că există riscul să nu mai primim nici următoarele tranşe de la FMI, dacă România nu va reduce cheltuielile cu aproximativ un miliard de euro.

IMPERATIVUL CATEGORIC... Şi preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi că FMI şi-a amânat misiunea de evaluare a României, în absenţa unui guvern în deplinătatea capacităţii de exercitare a funcţiei la Bucureşti.

Preşedintele a mai spus că România va primi săptămâna viitoare o tranşă de 300 de milioane de dolari. "Această tranşă nu este pusă în pericol. Dar România trebuie să mai încaseze până la sfârşitul anului două tranşe: una de la FMI, în valoare de 1,5 miliarde, din care jumătate trebuie să finanţeze deficitul bugetului de stat, şi o altă tranşă de la UE, în valoare de 1 miliard de euro, destinată tot finanţării deficitului bugetului de stat". Traian Băsescu a explicat că numai "trecerea rapidă prin Parlament a unui Guvern care să poată fi partener de negociere cu FMI şi UE" poate scoate România din această situaţie.

×
Subiecte în articol: pensii salarii guvern FMI