x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pensiunile de lux fac concurenţă serioasă hotelurilor

Pensiunile de lux fac concurenţă serioasă hotelurilor

de Daniela Ivan    |    23 Dec 2017   •   08:55
Pensiunile de lux fac concurenţă serioasă hotelurilor
Sursa foto: Bogdan Iurascu/INTACT IMAGES

Moeciu, Râşnov, Poiana Braşov, precum şi staţiuni de pe Valea Prahovei  rămân şi în acest an cele mai solicitate destinaţii pentru petrecerea Crăciunului şi a Anului Nou. Acestora li se adaugă Bucovina şi Maramureşul dar şi oraşe precum Sibiu, Oradea, Braşov şi Alba Iulia, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.

Majoritatea românilor preferă şi în acest an să îşi petreacă Crăciunul şi Revelionul în staţiunile din ţară, la hoteluri începând de la trei stele, cu pachete de SPA incluse, au precizat mai mulţi turoperatori.

"Tot mai mulţi români îşi petrec Sărbătorile de iarnă în altă parte decât acasă, astfel că vânzările pentru această perioadă s-au majorat cu 20% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Deşi procentul românilor care nu merg nicăieri e mare, important e că acesta scade încet, dar sigur", a precizat Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines. Acesta a mai spus că Bran, Moeciu, Râşnov, Poiana Braşov, Predeal, Sinaia,  Bucovina şi Maramureşul sunt în topul preferinţelor. Şi staţiunile balneare precum Băile Felix, Călimăneşti-Căciulata şi Vatra Dornei sunt căutate şi pentru multe hoteluri locurile sunt epuizate.

1.000 de lei/persoană este bugetul mediu alocat pentru un sejur de Crăciun sau Revelion în România

La Băile Felix, pentru un pachet de Crăciun într-un hotel de cinci stele preţurile încep de la 2.645 lei/persoană, iar la trei stele, de la 674 lei/persoană, cu SPA inclus. În Sinaia, petrecerea Crăciunului la un hotel de 4 stele costă de la 784 lei/persoană cu mic dejun, în timp ce la Predeal, preţurile încep de la 634 lei/persoană, în ambele cazuri turiştii beneficiind de spectacol cu Moş Crăciun şi dejun festiv.

În străinătate, căutate locaţiile exotice

Şi cererile pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă în străinătate cresc de la an la an, dar cu un procent mai mic, de numai 10%. "Turiştii au preferat în acest an să petreacă Sărbătorile de iarnă la plajă, în destinaţii călduroase unde este toiul verii deoarece temperaturile ajung la 25-30 de grade”, a precizat Maria Goicea, director de marketing Cocktail Holidays. Acesta a mai precizat că destinaţiile cele mai căutate în acset an sunt Sharm El Sheikh, Emiratele Arabe Unite, Portugalia, Maroc şi Cuba. Un sejur de Revelion în Sharm El Sheikh costă de la 542 euro/persoană, iar în Maroc, o vacanţă tip circuit (Casablanca, Fes, Marrakesh) de la 1.249 euro/persoană. Tarifele ajung până la 1.933 euro/persoană pentru un sejur în Sri Lanka pentru un pachet care include zece nopţi de cazare cu mic dejun şi cină festivă de Revelion.

 

 

 

×