x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Peste 100.000 de turişti pe litoral

Peste 100.000 de turişti pe litoral

22 Iul 2019   •   09:55
Peste 100.000 de turişti pe litoral
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Numărul de turişti prognozat pentru weekend a fost de aproximativ 80.000 de turişti în unităţi clasificate, şi cel puţin 20.000 de vizitatori în unităţi neclasificate, potrivit reprezentanţilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). „Începând de săptămâna trecută, turiştii au sosit pe litoral în număr din ce în ce mai mare. Litoralul s-a umplut, diferenţiat pe staţiuni, astfel că pentru weekendul trecut în Mamaia gradul de ocupare a fost de 75%, Eforie Nord - 80%, iar în staţiunile din sudul litoralului, în jur de 70%”, arată FPTR. Staţiunile Năvodari, Costineşti şi Vama Veche sunt asaltate în perioada weekendului de vizitatori, dar turiştii declaraţi în structuri clasificate se menţin în jurul a 70-80%.

Aceste date provin de la unităţile clasificate al căror număr este egalat sau depăşit în aceste staţiuni de numărul unităţilor nedeclarate, susţin reprezentanţii FPTR. 

Aceste date sunt aproximative şi au fost obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat unui număr semnificativ de operatori din turism.

×