x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Petromin este scos din nou la vânzare pentru 14,95 mil. lei

Petromin este scos din nou la vânzare pentru 14,95 mil. lei

03 Noi 2009   •   00:00

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la vânzare, prin licitaţie cu strigare, acţiunile deţinute la firma de transport maritim CNM Petromin, la un preţ de pornire de 14,95 milioane de lei, acelaşi ca la precedenta încercare de privatizare, când nu a primit oferte. Pachetul de acţiuni scos la vânzare reprezintă 70,02% din capitalul social al firmei din Constanţa.

Licitaţia cu strigare va avea loc la 11 decembrie, la un preţ de pornire de 0,95 lei/acţiune, valoarea titlurilor fiind de 14,95 milioane de lei, a anunţat, marţi, AVAS, într-un comunicat.

"Aceasta este cea de-a doua lansare la privatizare în anul 2009 a Petromin Constanţa. În cazul primei ofertări la vânzare, care a avut loc în luna iulie, nu a fost depusă nici o ofertă la termenul-limită din 2 septembrie 2009", se menţionează în comunicat.

Petromin, specializată în transportul maritim şi de coastă, are un capital social de 56,2 milioane de lei. SIF Transilvania deţine 23,83% din acţiunile Petromin, iar alţi acţionari, rezultaţi în urma Programului de Privatizare în Masă, au împreună 6,15% din titluri.
Mediafax

×
Subiecte în articol: companii