x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Piaţa de vacanţe trece de 1,4 miliarde de euro în 2017

Piaţa de vacanţe trece de 1,4 miliarde de euro în 2017

de Daniela Ivan    |    08 Dec 2017   •   21:09
Piaţa de vacanţe trece de 1,4 miliarde de euro în 2017
Sursa foto: hugoman13/Getty Images/iStockphoto

Românii au cumpă­rat vacanţe în ţară şi străinătate de peste 1,4 miliarde de euro, în cursul acestui an. Din această valoare, numai 200 de milioane de euro sunt generate de piaţa de chartere (sejururi cu bilet de avion inclus). Valoarea este cu cinci procente mai mare decât anul trecut. 

Creșterea vine în special din majorarea vânzărilor pentru destinațiile din zona mediteraneană (Grecia, Turcia, Spania, Cipru, Malta) și pentru cele exotice, spun reprezentanţii Eurolines România, agenţie care a înregistrat un avans al vânzărilor de 30% față de 2016. 

„Destinații exotice pre-cum Thailanda, cu un avans al vânzărilor de peste 100%, Maldive, Rep. Dominicană, Mexic, Sri Lanka și Tanzania sunt tot mai căutate de către români pentru că sunt din ce în ce mai accesibile”, a declarat Dragoş Anastasiu, fondatorul Gupului Euro­lines România. Acesta a explicat că prețul pache­telor pentru Krabi, Thai­landa, pornește de la 559 euro/pers (avion, cazare la hotel 3 stele, mic dejun și transfer), tarif comparabil cu cel pentru o vacanță în Grecia. 

Un alt motor de creş­tere sunt şi călătoriile de afaceri, care au ajuns să reprezinte peste un sfert din piaţa vacanţelor. 

×
Subiecte în articol: vacanţe ieftine