x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Piata GPL - Pazgas cauta oportunitati

Piata GPL - Pazgas cauta oportunitati

23 Sep 2004   •   00:00

Sectorul energetic romanesc ar putea fi una din zonele vizate de compania Pazgas, firma ce controleaza o mare parte din piata israeliana de gaz petrol lichefiat (GPL), pentru extinderea pe plan international.

"In acest moment, cautam oportunitati interesante, dar nu putem indica un proiect anume", a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al grupului Paz, Yael Danieli.

STATE VIZATE. Potrivit noii strategii de dezvoltare, Pazgas va cauta oportunitati de investitii si formare de societati mixte in afara Israelului, mentionand ca Romania se afla printre statele vizate. Compania, care importa si furnizeaza GPL, pentru consumatori casnici si industriali din Israel, este detinuta de grupul petrolier Paz si de familia Ben Shach.

Unul dintre proprietari, Ehud Ben-Shach a declarat, intr-un interviu acordat Globes in luna august, ca firma ar putea achizitiona companii de gaze sau cu activitati in acest domeniu din Cehia, Ungaria sau Romania, alocand intr-o prima faza intre 10 si 20 milioane dolari. El a adaugat ca decizia de extindere pe pietele externe este motivata, in mare parte, de declinul cantitativ al pietei israeliene de gaze.

×
Subiecte în articol: economic