x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Piaţa imobiliară merge la extreme

Piaţa imobiliară merge la extreme

de Adrian Stoica    |    27 Feb 2018   •   16:11
Piaţa imobiliară merge la extreme
Sursa foto: Victor Stroe

Apartamentele în clădiri cu regim mic, cele atipice ca dimensiuni, precum şi casele care permit transformarea lor în sedii de firme sau spaţii comerciale sunt printre cele mai profitabile investiţii imobiliare în 2018. Pe segmentul office şi comercial, România oferă randamente mult mai atractive decât ţările din aceeaşi regiune precum Ungaria, Cehia, Polonia sau Slovacia.

Cele mai profitabile investiţii în 2018 vor fi cele care se disting de normalul construcţiilor clasice, fie apartamente mari (90 mp - 120 mp), fie apartamente mici (28 mp - 42 mp), potrivit unei analize realizate de către platformă imobiliară Wizmo.ro şi RE/MAX Grup de Lux. Pe de altă parte, apartamentele în clădiri cu regim mic de înălţime, situate în zone apropiate de puncte de interes precum centre de afaceri, şcoli private, instituţii medicale vor deveni tot mai atractive pentru cei interesaţi să investească. Randamentul pentru astfel de investiţii, calculat în funcţie de preţul proprietăţii şi valoarea chiriei generată anual, va avea valori diferite în funcţie de particularităţile zonei şi ale apartamentului. De exemplu, pentru un apartament de 3 camere, la un preţ aproximativ de 140.000 euro, închiriat la 750 euro/lună, va rezulta un randament de 6,5%, cu amortizarea investiţiei în aproximativ 15 ani.

Pe segmentul office şi comercial, oraşele Bucureştiul, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşiul oferă randamente cele mai bune la închiriere.

 

 

×
Subiecte în articol: piata imobiliara la extreme