x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Piaţa românească de curierat, aproape de o jumătate de miliard de euro

Piaţa românească de curierat, aproape de o jumătate de miliard de euro

15 Mar 2018   •   11:03
Piaţa românească de curierat, aproape de o jumătate de miliard de euro

Piaţa românească de curierat va creşte la o jumătate de miliard de euro în 2018 faţă de 430 milioane de euro în 2017, estimează reprezentanţii DPD România, una dintre primele trei companii de curierat de pe piaţa locală.

 

"Putem vorbi de o maturitate şi o stabilitate a pieţei locale de curierat. Pentru anul în curs estimăm că ne vom apropia de o jumătate de miliard de euro. În continuare e-commerce-ul va fi principalul motor de creştere, susţinut de industriile de fashion, IT&C, food sau home&deco, care generează peste 50% din livrări", a declarat joi Lucian Aldescu, CEO DPD România.

România se află pe primul loc la nivel european în ceea ce priveşte creşterea de e-commerce - 38%, dar, pe de altă parte, înregistrează cea mai mică proporţie de cumpărători online - 18%. Metodele de plată preferate sunt plata ramburs - 69%, plata cu cardul - 31%, portofelul digital - 15%, transferul bancar - 11%.

În urma unor investiţii de 1,5 milioane de euro realizate anul trecut în extinderea capacităţii logistice şi în software, DPD România estimează o creştere de 20% a cifrei de afaceri în 2018 şi peste 11 milioane de colete livrate. Pentru 2018, compania va investi circa un milion de euro, inclusiv în deschiderea a două centre logistice, în Arad şi Craiova.

În 2017, compania a raporat o cifră de afaceri de 26,8 milioane euro şi a investit 1,5 milioane euro în dezvoltarea sistemelor IT şi în extinderea capacităţii operaţionale în trei regiuni cheie, prin deschiderea de centre logistice în Cluj, Bacău şi Braşov.

Anul trecut, ponderea livrărilor naţionale a fost de peste 75% din total. Cele mai multe colete au fost trimise din Bucureşti-Ilfov - 27% din total, Cluj - 9%, Timiş - 8%, Constanţa - 7% şi Iaşi - 6%. La livrările internaţionale, pe primele locuri se situează Ungaria - 26%, Germania - 22%, Italia - 10% şi Bulgaria - 9%.

DPD România face parte din DPDgroup, liderul european în curieratul rutier, cu afaceri de 6,8 miliarde euro în 2017 şi un profit de aproximativ 0,5 miliarde euro. AGERPRES

×
Subiecte în articol: piata curierat dpd romania it&c fashion livrari