x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Piperea, atac la „#rezistenţii” din băncile pentru locuinţe

Piperea, atac la „#rezistenţii” din băncile pentru locuinţe

06 Feb 2020   •   19:30
Piperea, atac la „#rezistenţii” din băncile pentru locuinţe

Salvatorii, hashtagrezistenţii, tefeliştii, unde sunteţi vere?”, a întrebat - pe pagina sa de Facebook - avocatul Gheorghe Piperea, după discutarea în Guvern a unei ordonanţe prin care BCR Banca pentru Locuinţe şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe ar urma să fie scutite de la plata sumei de 1,3 miliarde de lei. Piperea face aluzie, astfel, la apariţia în zilele protestelor „#rezist” a preşedintelui Raiffeisen, Steven van Groningen.

Cele două bănci pentru locuinţe „au fost condamnate de ICCJ, în baza unui raport al Curţii de Conturi, să restituie statului român suma cumulată de 1,3 miliarde de lei, bani publici pe care i-au utilizat ilegal cu titlu de primă plătibilă clienţilor proprii, care cumpăraseră serviciul financiar de economisire-creditare în vederea construcţiei, achiziţiei sau amenajării de locuinţe”, a postat Gheorghe Piperea. El a reacţionat astfel faţă de intenţia Guvernului Orban de a scuti băncile menţionate de la plata acelei restituiri stabilite de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

 

 

Unde sunt acum BCE, FMI, Wolrd Bank, CE, Ambasada Suediei, Organizaţia Salvaţi copiii (de bancheri şi securişti)? În fine, salvatorii, hashtagrezistenţii, tefeliştii, unde sunteţi vere?

Gheorghe Piperea, avocat

×