x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Piraeus Bank confirmă oficial că închide 19 sucursale din oraşe mici şi mijlocii

Piraeus Bank confirmă oficial că închide 19 sucursale din oraşe mici şi mijlocii

08 Mar 2016   •   16:00
Piraeus Bank confirmă oficial că închide 19 sucursale din oraşe mici şi mijlocii
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

  Piraeus Bank România, subsidiara locală a grupului financiar elen Piraeus, a confirmat oficial, marţi, într-un comunicat transmis News.ro, că urmează să închidă 19 sucursale situate în oraşe mici şi mijlocii.

News.ro a informat, luni, că Piraeus Bank, care are o reţea de circa 120 de unităţi, are în plan închiderea a 19 sucursale, citând surse din domeniul bancar.

”Piraeus Bank România confirmă faptul că are în plan închiderea a 19 sucursale din oraşele mijlocii şi mici. Banca îşi optimizează reţeaua teritorială cu scopul concentrării pe activităţile din oraşele mari. Decizia de închidere a unităţilor s-a luat în contextul în care tot mai multe servicii bancare migrează către operaţiunile bancare efectuate de la distanţă, banca dispunând atât de serviciul de internet banking cât şi de o reţea importantă de bancomate”, se arată în comunicatul băncii.

Banca desfăşoară o activitate de relocare internă a salariaţilor afectaţi de această măsură, iar posturile vacante la nivel naţional sunt oferite cu prioritate acestora.

”Portofoliile de clienţi vor fi transferate către alte unităţi apropiate, iar clienţii vor fi informaţi corespunzător în acest sens în perioada imediat următoare. Operaţiunea de restructurare face parte din planul mai amplu de optimizare a activităţilor băncii, ce a fost iniţiat în anul 2010”, se mai arată în comunicat.

Procesul de închidere a unităţilor teritoriale este planificata a avea loc in cursul lunii aprilie.

Potrivit surselor consultate de News.ro, această măsură este luată în contextul unor posibile reluări a discuţiilor privind vânzarea băncii. Banca-mamă din Grecia a purtat discuţii privind o eventuală vânzare a Piraeus Bank România încă de anul trecut, dar discuţiile au eşuat până acum. Pe lista potenţialilor cumpărători s-au aflat Banca Transilvania şi OTP Bank, dar şi fondul american de investiţii JC Flowers.

Anul trecut, Piraeus Bank ocupa locul 11 în sectorul bancar românesc, cu o cotă de piaţă de 2,5% şi active evaluate la aproape 9 miliarde lei. Sistemul bancar grecesc traversează de câţiva ani o criză care a afectat cele mai mari bănci elene, prezente şi în România.

×
Subiecte în articol: piraeus bank