x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Plouă cu subvenţii agricole pentru 2007

Plouă cu subvenţii agricole pentru 2007

de Jurnalul National    |    20 Dec 2007   •   00:00

Guvernul a aprobat, in sfărşit, şi subvenţiile promise acum căteva luni cultivatorilor de sfeclă de zahăr. Aceştia vor primi un sprijin financiar de 30 lei/tonă pentru anul 2007. Tot pentru acest an, producătorii de orez vor beneficia de o subvenţie de 500 lei/tonă.
Şi crescătorii de animale vor primi mai multe subvenţii aferente anului 2007, a decis Guvernul. Astfel, in vederea susţinerii ameliorării populaţiilor de animale, se vor acorda următoarele forme de sprijin: conducerea registrelor genealogice - bovine, 7,5 lei/cap, ovine/caprine, 3,68 lei/cap; controlul oficial al producţiei de lapte la ovine şi caprine - 5,8 lei/cap; controlul oficial al producţiei de lănă la ovine 0,50 lei/cap; controlul oficial al producţiei de pielicele la ovine 1,0 lei/cap; controlul oficial al producţiei de carne de ovine/caprine 0,80 lei/cap. De asemenea, pentru introducerea la nivelul fermelor a tehnicilor, biotehnologiilor şi practicilor moderne de reproducţie la speciile de animale, respectiv achiziţia de containere pentru conservarea materialului seminal congelat cu capacitate de peste 20 de litri şi cu autonomie dinamică de peste 90 de zile, fermierii vor primi 3.500 lei/buc. Pentru susţinerea cheltuielilor de testare a masculilor de reproducţie se dau 1.000 lei/cap pentru tăuraşi şi 50 lei/cap pentru berbeci, iar pentru ţapi 50 lei/cap. De asemenea, se acordă o subvenţie de 800 lei/cap de animal pentru susţinerea cheltuielilor presupuse de efectuarea testului naţional de disecţie pentru autorizarea echipamentelor de clasificare a carcaselor de porcine.
Hotărărea Guvernului prevede şi susţinerea imbunătăţirii calităţii produselor de origine animală, astfel: imbunătăţirea calităţii producţiilor de carne prin susţinerea financiară a implementării sistemului de clasificare a carcaselor carcase porcine E 120 lei/carcasă, carcase porcine U 100 lei/carcasă, bovine 100 lei/carcasă; imbunătăţirea calităţii şi a parametrilor de producţie in creşterea efectivelor prin susţinerea producţiilor de carne şi ouă consum - pentru scrofiţe din ferme, 150 lei/cap, iar pentru carne de pasăre 1,6 lei/cap; imbunătăţirea calităţii producţiei de miere prin susţinerea familiilor de albine 20 lei/familie de albine; imbunătăţirea calităţii şi igienei laptelui de vacă destinat procesării pentru atingerea standardelor de calitate din Uniunea Europeană, respectiv susţinerea laptelui livrat cu număr total de germeni (NTG) mai mic sau egal cu 100.000/ml şi un număr de celule somatice mai mic sau egal cu 400.000/ml 0,3 lei/kg;
Hotărărea susţine, de asemenea, măsurile pentru producerea şi comercializarea produselor apicole: pentru achiziţionarea de medicamente in vederea combaterii varoozei 6 lei/familie de albine, iar pentru repopularea stupilor prin achiziţionarea mătcilor din rasă autohtonă 15 lei/matcă de albine.

×
Subiecte în articol: economic lei/cap susţinerea sus