x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Podul de bani intra in industria privata

Podul de bani intra in industria privata

23 Noi 2004   •   00:00

United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producatorul din Romania al marcilor de bere Tuborg, Carlsberg si Skol, va investi 40 de milioane de dolari pentru achizitionarea de echipamente necesare extinderii capacitatii de productie a fabricii de la Bucuresti.

ELIZA POPA

Compania a obtinut, recent, in acest sens, un imprumut de la un consortiu de banci format din Bank Austria Creditanstalt AG, HVB Bank Romania si Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG, precum si un credit aditional de 10 milioane de dolari de la HVB Bank Romania. Perioada de rambursare a creditului este de sase ani.

SINDICALIZARE. Pe de alta parte, HVB Romania si Bank Austia Creditanstalt (BA-CA) au anuntat sindicalizarea unui imprumut de 105 milioane de dolari, din care 40 de milioane de dolari pentru Alro Slatina si 65 de milioane de dolari pentru Marco Industries BV, actionarul majoritar al producatorului de aluminiu. Sindicalizarea este garantata integral de BA-CA, imprumutul va avea o scadenta de cinci ani si va fi utilizat, pe de o parte, pentru finantarea cresterii capacitatii de productie in continuare a Alro, respectiv, pe de alta parte, in vedere finantarii altor proiecte ale Marco Industries.

Nu in ultimul rand, inca 25 milioane de dolari, imprumut pe 5 ani de la Bank Austria Creditanstalt AG si HVB Bank Romania, vor fi utilizate de Terapia Cluj-Napoca pentru proiecte de investitii, lansare de noi medicamente si achizitie de materii prime.

×
Subiecte în articol: economic