x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Podul mare din Parcul Cișmigiu va fi reparat cu 3,3 milioane de lei

Podul mare din Parcul Cișmigiu va fi reparat cu 3,3 milioane de lei

14 Noi 2019   •   13:29
Podul mare din Parcul Cișmigiu va fi reparat cu 3,3 milioane de lei
Sursa foto: antena3

Podul Mare din Parcul Cişmigiu urmează să beneficieze de reparaţii capitale, conform unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa de astăzi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Potrivit indicatorilor tehnico-economici, proiectul ar urma să aibă o valoare totală de 3.328.047 de lei, dintre care lucrările de construcţii şi montaj vor reprezenta 2.647.110 lei. Durata de finalizare a lucrărilor este estimată la opt luni.

Podul, având o lungime de 24 de metri şi o lăţime de 4,09 metri, este situat între aleile Magnoliei şi Platanului, asigurând traversarea pietonală a Lacului Cişmigiu.

Parcul Cişmigiu este monument istoric, iar lucrările de reparaţii urmează să protejeze valorile arhitectural-urbanistice, istorice şi de mediu natural, se arată în referatul de aprobare. Lucrarea, fiind una de reparare a unui monument istoric, presupune o cantitate de manoperă importantă, circa 33.700 de ore, precizează sursa citată.

Conform unei expertize tehnice, podul se află într-o stare nesatisfăcătoare. Elementele constructive sunt într-o stare avansată de degradare, fiind necesare lucrări de consolidare şi reabilitare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cişmigiu