x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prefectul de Argeş: Statul va prelua rafinăria Arpechim şi o va privatiza la pachet cu Oltchim

Prefectul de Argeş: Statul va prelua rafinăria Arpechim şi o va privatiza la pachet cu Oltchim

de Daniel Ionaşcu    |    09 Ian 2012   •   10:56

Statul roman va prelua rafinaria Arpechim pana in luna aprilie, discutiile cu Petrom fiind in faza finala, si o va privatiza impreuna cu combinatul Oltchim, a declarat Gheorghe Davidescu, prefectul de Arges.

“Statul roman va prelua Arpechim, discutiile sunt in faza finala cu OMV. (...) Cel mai tarziu in aprilie, Arpechim va functiona sub tutela statului roman', a declarat prefectul, care a precizat ca informatia i-a parvenit inca la sfarsitul saptamanii trecute.

El a sustinut ca negocierile privind posibila preluare a rafinariei de catre stat au fost intarziate de unii functionari din interiorul Ministerului Economiei.

Davidescu a mai spus ca, dupa preluare, urmatorul pas va fi privatizarea Arpechim la pachet cu Oltchim.

Garantii de stat?
Petrom a decis anul trecut inchiderea permanenta a rafinariei Arpechim, insa ulterior reprezentantii companiei au amanat cu sase luni. Ulterior s-a propus ca Oltchim sa cumpere rafinaria, de care este legat ombilical pentru productia de etilena si polipropilena. Insa Oltchim nu are o situatie financiara prea buna iar actionarii minoritari de la PCC SE incearca sa blocheze orice sprijin guvernamental pentru combinat pe motiv de ajutor de stat.

×
Subiecte în articol: petrom oltchim arpechim