x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Premierul Ungureanu a fixat ţinta noului şef de la ANAF: venituri suplimentare echivalente cu 1,5% din PIB

Premierul Ungureanu a fixat ţinta noului şef de la ANAF: venituri suplimentare echivalente cu 1,5% din PIB

de Agerpres    |    18 Apr 2012   •   15:34
Premierul Ungureanu a fixat ţinta noului şef de la ANAF: venituri suplimentare echivalente cu 1,5% din PIB

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a fixat, miercuri, institutiilor cu atributii in combaterea evaziunii fiscale o noua tinta de a aduce in urmatoarele doua luni venituri suplimentare la buget de 1,5% din PIB si i-a spus noului presedinte al Fiscului, Serban Pop, sa vina cu propria estimare de realizare a obiectivului, daca este de parere ca tinta e prea ambitioasa.

"Premierul a transmis noii conduceri a ANAF urmatoarea propunere: daca noua conducere considera ca tinta de 1,5% pentru doua luni nu este realista, are la dispozitie o saptamana sa vina cu propria evaluare legata de ce inseamna imbunatatirea activitatii ANAF", a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Ungureanu a stabilit aceasta noua tinta in sedinta Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale.

In sedinta de Guvern de miercuri, strans legat de obiectivele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Executivul a adoptat prin memorandum Programul multianual de modernizare a administratiei fiscale, prin care acceseaza un imprumut de la Banca Mondiala, cu un cost total de 75 de milioane de euro, prin care urmeaza sa fie reformata ANAF.

"Acest program multianual de modernizare va beneficia de sprijinul Bancii Mondiale prin intermediul unui imprumut aflat in curs de pregatire si care urmeaza sa fie negociat pana la finele acestui an. Costurile finale ale acestui imprumut sunt de aproximativ 75 de milioane de euro, dar obiectivele sunt extrem de importante", a spus Suciu.

×
Subiecte în articol: venituri anaf mihai razvan ungureanu