x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Preşedintele unui club de table, în cărţi pentru şefia Oil Terminal

Preşedintele unui club de table, în cărţi pentru şefia Oil Terminal

de Cristian Anton    |    29 Aug 2017   •   20:50
 Preşedintele unui club de table, în cărţi pentru şefia Oil Terminal
Sursa foto: Foto: Telegraf

Cristinel Dragomir, fost vicepreşedinte PSD al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) şi apropiat al grupării Mazăre- Constantinescu, urmează să fie numit administrator al Oil Terminal SA. Fără ocupaţie în acest moment, Dragomir aduce la conducerea companiei petroliere de stat suflul proaspăt al unui preşedinte de club de table. Politicianul are afaceri cu un fost prefect al Constanţei, actual secretar general la Ministerul Sănătăţii şi este un apropiat al lui Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale.

Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al Oil Terminal SA, va numi zilele acestea doi noi administratori la compania de stat constănţeană. Este vorba despre Cristinel Dragomir şi Cătălin Caracostea, ambii veniţi pe filiera PSD. Cătălin Caracostea este din 2012 directorul general al Neptun Olimp SA, societate de stat în turism şi un apropiat al lui Horia Ţuţuianu, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Constanţa. Cea mai interesantă figură este însă cea a lui Cristinel Dragomir, vicepreşedinte CJC în perioada 2008-2016, pe când instituţia era condusă de Nicuşor Constantinescu. Caracostea şi Dragomir ar urma să ia locul administratorilor provizorii Hermina Bectemir şi Ionuţ Barbu.

A jucat table şi la Monte Carlo

Cristinel Dragomir a demisionat din CJC în iunie 2017, dar a rămas membru PSD. Viitorul administrator al Oil Terminal este preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Apă - Canal”, al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea, al Grupului de Acţiune Locală Constanţa Centru şi al Grupului de Acţiune Locală Constanţa Sud.

Cifră

1000 de euro este taxa de înscriere la Mondialul de Table din Monte Carlo

Dragomir este membru al Federaţiei Române de Table încă de la înfiinţarea acesteia, în 1997, dar şi preşedintele Clubului Sportiv de Backgammon Constanţa. Pasiunea sa pentru table este de notorietate, politicianul participând la numeroase competiţii internaţionale de profil, inclusiv la câteva ediţii ale Campionatului Mondial de Table de la Monte Carlo.  

Afaceri cu un prefect

Cristinel Dragomir deţine Cazare la Mare SRL, o agenţie de publicitate fără activitate în care este asociat cu Constantin Ion, fost prefect al Constanţei şi actual secretar general în Ministerul Sănătăţii. Soţia politicianului, Rodica Dragomir este avocat şi proprietara hotelului Zodiac, prin intermediul firmei Atlantida Grama SRL.

În 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a acuzat pe Dragomir de incompatibilitate, pentru că era, concomitent, administrator de firmă şi consilier judeţean. În 2017, politicianul a câştigat procesul pe fond cu ANI

Membru PSD din anul 2000, Cristinel Dragomir a fost coleg în tot acest timp şi un apropiat al lui Sevil Shhaideh, fostă directoare în CJC şi actual ministru al Dezvoltării Regionale.

La Oil Terminal nu te plictiseşti

Cele două numiri politice sunt doar ultimele dintr-o serie de evenimente inedite care se tot întâmplă la Oil Terminal. La începutul lui august, Ministerul Energiei, condus de liderul ALDE Toma Petcu, a înfiinţat un post de director pentru vicepreşedintele ALDE Giurgiu, Nicu Ştefan, fost colonel SPP. Începând din luna februarie, Sebastian Valentin Dumitrescu, un misterios bărbat de 94 de ani, a făcut zeci de tranzacţii cu acţiuni ale Oil Terminal, ajungând la un moment dat să deţină aproape 20% din această companie strategică a statului român.

Profit în scădere

Oil Terminal SA deţine cel mai mare terminal petrolier de la Marea Neagră şi a raportat pentru primul semestru al acestui an un profit net de peste 11,4 milioane lei, mai mic cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri realizată în semestrul I a fost de 76,7 milioane lei, în scădere cu 2,4% comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Ministerul Energiei a dat marţ specialiştilor în energie, după numirea la şefia Oil Terminal a unui expert în table

 

 

 

 

×