x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Preţul apartamentelor continuă să scadă

Preţul apartamentelor continuă să scadă

de Daniela Ivan    |    01 Mar 2012   •   12:47
Preţul apartamentelor continuă să scadă

Pretul mediul al apartamentelor la nivel national a scazut la 986 euro/mp, in februarie, atingand astfel cea mai mica valoare medie de la inceputul crizei incoace. Scaderea a fost de 13 euro/mp util, in februarie comparativ cu ianuarie, potrivit arata intr-un comunicat de presa al site-ului imobiliare.ro. Cu exceptia Timisoarei, indicele calculat la nivelul principalelor orase din tara a inregistrat valori in scadere pe linie. Fata de aceeasi luna a anului 2011, cand indicele imobiliare.ro indica o valoare de 1.034 euro/mp, la nivel national, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 4,6% mai mici.

In Capitala, pretul mediu a fost 1.148 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi, in scadere cu 2% fata de luna ianuarie, aceasta fiind totodata cea mai mica valoare inregistrata din 2008 incoace. Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna februarie la valoarea de 1.338 euro/mp util, in scadere cu 2,1% fata de luna ianuarie 2011, cand valoarea medie a unui metru patrat util era de 1.366 euro. Valoarea indicelui imobiliare.ro pentru apartamentele construite inainte de 1990 a ajuns la 1.067 euro/mp de suprafata utila, cu 1,6% mai putin decat in luna precedenta si cu 2,1% mai putin decat in aceeasi perioada a anului 2011, atingandu-se astfel si pe acest segment un nou prag minim.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in Brasov are, pentru luna februarie, o valoare de 858 euro/mp de suprafata utila, in Cluj-Napoca 934 euro/mp util, in Constanta 917 euro/mp util, iar in Ploiesti 870 euro/mp util.
Timisoara este singurul oras mare unde preturile apartamentelor au crescut in februarie. Este vorba despre o crestere de 1%, valoarea indicelui imobiliar este de 821 euro/mp util.

×