x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Preţul petrolului a scăzut cu un dolar pe baril

Preţul petrolului a scăzut cu un dolar pe baril

23 Noi 2009   •   00:00

Preţul petrolului a crescut luni cu un dolar, la aproape 78,5 dolari pe baril, sprijinit de deprecierea dolarului în raport cu alte valute importante şi de intensificarea tensiunilor dintre Iran şi principalele puteri mondiale.



Cotaţia ţiţeiului destinat pieţei din SUA a urcat cu un dolar, la 78,47 de dolari pe baril, până la ora 7:03 GMT. Preţul petrolului Brent, de referinţă pentru bursa londoneză, a avansat, de asemenea, cu un dolar, la 78,20 de dolari pe baril, până la ora 6:21 GMT. Armata iraniană a demarat duminică o serie de manevre defensive pentru a demonstra capacitatea statului de se apăra în faţa principalelor puteri din Vest. În plus, un lider religios a avertizat că Iranul ar putea lansa rachete asupra capitalei Israelului, Tel Aviv, în cazul în care este atacat. Manevrele armatei intervin la o zi după ce oficiali ai principalelor şase puteri mondiale s-au declarat dezamăgiţi că statul islamic nu a acceptat propuneri pentru amânarea planurilor de dezvoltare nucleară.

Preţul petrolului a crescut cu aproximativ 75% de la începutul anului, sprijinit de puterea redusă a dolarului în faţa altor valute importante şi de revenirea economie globale.

×
Subiecte în articol: economic