x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Prețul petrolului crește, pe fondul datelor economice bune și al reducerilor de producție

Prețul petrolului crește, pe fondul datelor economice bune și al reducerilor de producție

29 Iun 2020   •   17:16
Prețul petrolului crește, pe fondul datelor economice bune și al reducerilor de producție

Prețurile petrolului au crescut luni, susținute de îmbunătățirea datelor economice, dar evoluția a fost limitată de sporirea infecțiilor cu coronavirus în întreaga lume, relatează Reuters.

Petrolul Brent a crescut cu 15 centi, sau cu 0,4%, la 41,17 dolari pe baril la 11:45 GMT, iar referința americană WTI a crescut cu 26 de centi, sau cu 0,7%, la 38,75 dolari.

Prețurile au fost susținute de anunțul că profiturile companiilor industriale din China au crescut pentru prima dată în șase luni în mai, dar și de crelterea încrederii în economie în zona euro din iunie, conform Comisiei Europene.

Cu toate acestea, temerile unei a al doilea val al pandemiei au redus optimismul. Numărul morților din cauza COVID-19 a depășit duminică o jumătate de milion de oameni.

De asemenea, petrolul a găsit un oarecare sprijin din devalorizarea dolarului.

Brent va avea sfârșitul lunii iunie al treilea câștig lunar consecutiv, după ce producătorii importanți la nivel mondial au extins un acord de reducere fără precedent a producției, cu 9,7 milioane de barili pe zi în iulie, în timp ce cererea de petrol s-a îmbunătățit după ce țările de pe glob au ridicat din restricții.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pret petrol