x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Primaria Capitalei - Circ la Consiliu

Primaria Capitalei - Circ la Consiliu

de Monica C. Andrei    |    27 Ian 2006   •   00:00

Consilierii generali au venit ieri la sedinta cu chef de cearta, mai ales ca si ordinea de zi le-a permis sa faca tam-tam. Dupa ce primarul general, Adriean Videanu, a scos de la vot 11 proiecte importante pe motiv ca unii consilieri n-au avut timp sa le studieze, au inceput discutiile contradictorii pe ce mai ramasese.

CULTURA GENERALA. Lucrurile care pareau banale, i-au solicitat la maxim pe alesii locali. Denumirea unui parc din Sectorul 1 dupa poetul si filosoful libanez Khalil Gibran a incins spiritele. "Cine-i Gibil si ce-a scris?", se intrebau consilierii, pocindu-i numele poetului. Pana la urma lucrurile au fost clarificate, proiectul a fost votat, iar consilierii s-au mai calmat. De la Gibran au trecut la toaletele publice. Consilierii au hotarat ca wc-urile publice sa nu mai fie transformate in spatii comerciale, majoritatea fiind acum restaurante de lux.

REPEDE. Proiectul de hotarare privind aprobarea unui imprumut de la Banca Mondiala pentru finantarea zonelor fara apa si canalizare (Baneasa-Odaii si Giulesti-Sarbi) a pus paie pe foc. Consilierii, in special ai PSD, au spus ca de fapt Apa Nova era obligata conform contractului incheiat cu Municipalitatea sa racordeze cele doua zone la reteaua de canalizare si apa. Spectacolul replicilor colorate intre taberele Aliantei D.A. si PSD a dus la respingerea proiectului. Videanu a reactionat imediat si le-a spus consilierilor ca daca nu aproba acum pierd banii. Era prea tarziu. Votul trecuse. Numai ca surpriza, dupa ce sedinta s-a terminat, primarul i-a cheamat pe liderii partidelor politice din Consiliu la o discutie privata. Dupa cinci minute a fost convocata o sedinta "fulger", iar proiectul a trecut. "Este vorba de un imprumut de 73 de milioane de dolari, bani ce vor fi investiti de Sectoarele 1 si 6 pentru racordarea a 600 de km de apa si canal. Le-am explicat consilierilor ca daca nu votam pierdem banii", a spus Videanu. (Monica C. Andrei)

×
Subiecte în articol: economic