x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Primăria Capitalei va finanţa proiecte ale ONG-urilor în valoare de până la 93.000 de lei

Primăria Capitalei va finanţa proiecte ale ONG-urilor în valoare de până la 93.000 de lei

23 Aug 2018   •   18:06
Primăria Capitalei va finanţa proiecte ale ONG-urilor în valoare de până la 93.000 de lei

Proiecte cu valori cuprinse între 9.000 şi 93.000 de lei vor putea fi finanţate din bugetul local al Municipiului Bucureşti, solicitanţii urmând să contribuie cu cel puţin 10% din valoarea totală, conform unui proiect de hotărâre adoptat, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. 

Finanţarea nerambursabilă se va aloca pentru activităţi nonprofit de interes local în domeniile: cultură, protecţia mediului înconjurător, activităţi de tineret. Suma totală care va fi alocată programului în anul 2018 este de 9,315 milioane de lei, defalcată în mod egal pentru fiecare domeniu (câte 3,105 milioane lei). 

Primăria Capitalei va atribui contractele de finanţare pe baza selecţiei publice de proiecte făcute de către comisii constituite în acest scop, prin parcurgerea mai multor paşi, în conformitate cu Legea nr. 350/2005. 

Potrivit unui comunicat transmis de PMB, printre activităţile eligibile în domeniul cultural se numără: punerea în scenă sau prezentarea unor spectacole de teatru, muzică, dans şi film, organizarea de expoziţii de artă/ carte/ istorice/ documentare, organizarea de seminarii, conferinţe, simpozioane, dezbateri, întâlniri cu personalităţi ştiinţifice şi culturale, organizarea de târguri, vernisaje, festivaluri cu specific cultural sau organizarea de trasee turistice. 

Activităţile eligibile din domeniul protecţiei mediului înconjurător vizează, printre altele, acţiuni de conştientizare a importanţei utilizării sistemului de colectare selectivă a deşeurilor, acţiuni de promovare a mersului pe jos, pe bicicletă, folosirea mijloacelor de transport în comun sau organizarea de activităţi educative cu tematica de mediu pentru copii, tineri şi adulţi. 

"Activităţi de tineret" - tema pentru concursul local de proiecte de tineret vizează obiective specifice şi direcţiile de acţiune prevăzute în Strategia naţională în domeniul politicii de tineret pentru perioada 2015 - 2020. Activităţile eligibile se referă la seminarii, simpozioane, întâlniri de consultare, dezbateri, conferinţe, ateliere de lucru, schimburi de experienţă privind strategiile din domeniul tineretului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ong-uri finatare primaria capitalei