x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Privatizare - BCR a atras alai de petitori

Privatizare - BCR a atras alai de petitori

de Elena Stan    |    08 Iul 2005   •   00:00
Privatizare - BCR a atras alai de  petitori

10 banci si un consortiu bancar au depus ieri, la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), scrisori de interes pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane, cea mai mare si mai puternica din sistem.

10 banci si un consortiu au depus ieri scrisori de interes pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane, cea mai mare banca romaneasca.

Banca germana Deutsche Bank a depus joi o scrisoare de interes pentru participarea la privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR). Institutia germana si-a manifestat interesul sa preia 61,8825% din actiunile celei mai mari banci romanesti, potrivit unor surse bancare.

Purtatorul de cuvant al Bancii belgiene KBC Group, Viviane Huybrecht, a declarat inca de miercuri, citat de site-ul Market Watch, ca institutia a inaintat o scrisoare formala de interes pentru BCR. Tot miercuri, Grupul belgiano-olandez Fortis a anuntat ca a depus scrisoarea de interes.

Reprezentantii Bancii Nationale a Greciei au prezentat intentia de participare la privatizarea BCR chiar premierului Calin Popescu Tariceanu, care s-a aflat marti in vizita in statul elen.

AMERICANII. Un alt anunt-surpriza a fost facut de Grupul american Citigroup si de Fondul de investitii Texas Pacific, care si-au manifestat interesul de a participa impreuna la privatizarea Bancii Comerciale Romane. "M-am intalnit saptamana trecuta cu reprezentantii Citigroup, care ar putea depune o scrisoare de intentie pentru BCR impreuna cu Texas Pacific", a declarat Gabriel Zbarcea, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.

PE ULTIMA SUTA. In plus, presedintele AVAS a aratat ca a avut discutii cu consultantii Dexia Bank pentru privatizarea CEC au confirmat posibilitatea unei oferte din partea bancii franco-belgiene si pentru BCR. O alta oferta era asteptata ieri-seara din partea celei mai mari banci listate din Portugalia, Millennium BCP (Banco Commercial Portugues SA). Alte oferte au venit din partea italienilor de la Banca Intesa, francezilor de la BNP Paribas, austriecilor de la Erste Banc si britanicilor de la ABN Amro. Termenul-limita de depunere a documentelor de intentie la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a fost ieri, 7 iulie, ora 17:00, ora Bucurestiului. Investitorii pot alege sa preia fie un pachet de 50% plus o actiune BCR, fie o participatie de 61,8825%.

Investitorii precalificati vor fi anuntati la 14 iulie, iar ofertele angajante trebuie depuse pana la 19 septembrie.
×
Subiecte în articol: economic