x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proces - Tarata pierde recolta

Proces - Tarata pierde recolta

18 Aug 2004   •   00:00

Imperiul de carton al lui Culita Tarata primeste o lovitura dura din partea Justitiei. Tribunalul Bucuresti, Sectia a VI-a Comerciala, a pronuntat sentinta de sechestru asigurator asupra productiei agricole din Insula Mare a Brailei, exploatatie agricola data in arenda paratei SC TCE 3 BRAZI SRL .

Din 2001, de cand arendasul Culita Tarata, deputat PSD, a primit cadou de la ADS o suprafata agricola de cateva zeci de mii de hectare arata si insamantata, procesele s-au tinut lant pentru a stabili proprietatea asupra produselor agricole cazute din pom in bratele arendasului. SC REEN Import Export, care a avut contracte valabile cu SC Insula Mare a Brailei, a fost expulzata practic de pe terenurile pe care le lucrase si vaduvita de recolta din 2001. Abia acum Justitia a facut dreptate si Tribunalul Municipal Bucuresti a instituit sechestru asigurator pe culturile SC TCEE 3 BRAZI din Insula Mare a Brailei. In acest fel, Tarata Culita este obligat sa-si achite datoria catre firma care i-a pus in brate recolta unui an intreg.

Situatia lui Culita Tarata nu este deloc roz. In partid isi vor face loc cu greu pe liste baronii de tipul celui din Vaslui, plin de scandaluri si cu datorii uriase la buget si catre banci. Sentinta de la Bucuresti arata ca interesele politice au fost eliminate si acest caz celebru in lumea agriculturii va avea o rezolvare in spiritul legii. SC REEN isi va putea recupera 170 de miliarde de lei, suma investita in activitatile agricole din Insula Mare a Brailei in anul 2001, cand a fost deposedata, in afara legii, de drepturile pe care le avea. (C. Florea)

×
Subiecte în articol: economic