x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Producţia de apă grea devine istorie

Producţia de apă grea devine istorie

de Adrian Stoica    |    14 Iul 2015   •   21:57
Producţia de apă grea devine istorie
Sursa foto: Christian Silva/JURNALUL NATIONAL

Angajaţii platformelor industriale ale Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) au declanşat, începând de ieri, o acţiune de protest pe timp nelimitat.

Sindicaliştii cer Guvernului să asigure banii necesari continuării fabricării apei grele şi a energiei până la închiderea controlată a Uzinei de apă grea. Mai mult, sindicaliştii susţin că Uzina de apă grea Romag-Prod trebuie închisă controlat, întrucât hidrogenul sulfurat existent în instalaţii poate pune în pericol viaţa locuitorilor din zonă.

RAAN a intrat în insolvenţă în septembrie 2013, când avea debite de achitat către furnizori de peste 680 milioane de lei. Regia a început să aibă dificultăţi financiare începând cu 2012, după ce ani de zile conturile ei au fost devalizate prin tot felul de contracte cu dedicaţie.

Planul de reorganizare al regiei, propus de ad minis - tratorul judiciar, care pre vedea plata datoriilor în termen de trei ani, s-a dovedit ne realist. În loc să-şi plătească res tanţele, unitatea a mai acu mulat datorii de 310 milioane de lei.

La protestul celor de la RAAN se vor ralia şi minerii exploatării Husnicioara, de unde se achiziţionează lignit.
 

×
Subiecte în articol: apa grea istorie