x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie PROFIL - Gold Corporation investeste in Noua Rosie Montana

PROFIL - Gold Corporation investeste in Noua Rosie Montana

16 Mar 2004   •   00:00

Reprezentantii Companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) au anuntat oficial, la sfarsitul saptamanii trecute, inceperea construirii noii localitati Rosia Montana, din Alba.

Noua localitate urmeaza sa poarte numele de "Noua Rosie Montana " fiind amplasata in imediata vecinatate a vechii localitati in zona cunoscuta de localnici ca Piatra Alba. Asezarea urmeaza sa primeasca pe cei care au dorit sa se stramute din zona in care Compania Gold Corporation va incepe exploatarea aurului.

DRUM DE ACCES. Managerul Departamentului de Constructii din cadrul Companiei RMGC, John Bond, a precizat ca in prima faza s-a inceput constructia drumului de acces spre noua localitate care va avea lungimea de un kilometru. Aprobarile necesare pentru demararea drumului au durat nu mai putin de noua luni. Drumul va avea o latime de 5,5 metri si va face legatura intre noua localitate, DJ 742 si DN 75. Imediat dupa terminarea lucrarilor de infrastructura, in sapte-opt luni va incepe si construirea propriu-zisa a caselor pentru populatia care va fi stramutata din zona afectata de exploatarea miniera.

PROIECTE. "Noua comuna va fi cea mai moderna din Romania. Vom construi cladirile administratiei, o scoala, sediul politiei si pompierilor, un teren de sport, un cimitir si o capela, iar in interiorul localitatii vor exista numai strazi asfaltate. De asemenea, in acest complex vor fi construite patru biserici pentru confesiunile existente si casele pentru populatie, noii locatari avand posibilitatea de a alege dintre mai multe modele", a declarat John Bond. Reprezentantii RMGC au precizat ca noua localitate va avea una dintre cele mai moderne infrastructuri, cuprinzand un sistem nou de alimentare cu apa, energie electrica si telefoane, lucrarile in acest sens urmand sa fie finalizate pana in 2005. (Catalin Budescu)

Noile case

Proiectele caselor au fost realizate de o firma de arhitectura din zona. RMGC ofera (in functie de pachetul compensatoriu ce le revine) posibilitatea de a opta pentru unul dintre cele opt modele de locuinta de marimi diferite, fiecare avand doua variante de acoperis, trei variante de finisari interioare, cinci variante de culori pentru exterior si trei pentru interior si termopane.

×
Subiecte în articol: economic