x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Profiturile înregistrate de cele mai mari trei bănci din România, în primul trimestru din 2020

Profiturile înregistrate de cele mai mari trei bănci din România, în primul trimestru din 2020

02 Mai 2020   •   21:00
Profiturile înregistrate de cele mai mari trei bănci din România, în primul trimestru din 2020

 Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, a marcat un profit de 261 milioane lei în primul trimestru al anului, BCR a raportat profit net de 430 milioane de lei în primele trei luni, în vreme ce Societe Generale, proprietarul BRD, a avut pierderi de 326 mil. de euro în aceeaşi perioadă.

Cele mai mari trei bănci din România şi-au anunţat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului. Unele dintre acestea au înregistrat profituri în scădere, din cauza crizei.

Cea mai mare bancă românească, Banca Transilvania, a raportat un profit de 261 milioane de lei, în scădere cu 40% faţă de primul trimestru al anului trecut. Deşi a început anul în forţă, după primele două luni, banca a înregistrat scăderi din cauza crizei generate de epidemie.

Şi BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţă după active, a înregistrat profit, mai exact un câştig de aproape 430 milioane de lei, în creştere cu 60% faţă de anul trecut.

„Avem un rol important în repornirea economiei şi suntem pregătiţi să ni-l asumăm”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

În schimb, Societe Generale, grupul francez care controlează BRD, a raportat pierderi de 326 de milioane de euro în primul trimestru din 2020.

Câştigurile au scăzut cu 99% din cauza volatilităţii din pieţele bursiere, iar banca a fost nevoită să formeze provizioane de 820 milioane euro pentru împrumuturile neperformante, potrivit Bloomberg.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: profit bancă