x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Program POSDRU: De la ţăran la afacerist

Program POSDRU: De la ţăran la afacerist

29 Apr 2012   •   15:22

140 de tineri someri din judetul Valcea vor avea sansa de a fi consiliati pentru a porni o afacere proprie. Operatiunea e posibila in cadrul proiectului 'Promovarea antreprenoriatului in mediul rural“, implementat de Fundatia Societatea Civila pentru Educatie si Informatizare din Bucuresti, in parteneriat cu primariile comunelor Vaideeni si Costesti, din judetul Valcea, si Logicons SA.

Proiectul a demarat din data de 2 aprilie si va continua pe o perioada de 19 luni. Tinerii vor fi informati cu privire la importanta calificarii, importanta studiilor si importanta initiativelor de afaceri in functie de oportunitatile zonei. De asemenea, se vor organiza vizite de informare la firme cu activitate profitabila propice arealului, iar somerii vor fi consiliati pentru a putea redacta un CV si sustine un interviu de angajare.

In plus, 119 tineri vor avea sansa de a se califica profesional ca operatori introducere/prelucrare si validare date, cursuri finalizate cu diplome recunoscute la nivel national. Concomitent, se vor infiinta doua Centre de Suport Antreprenorial si se va elabora un ghid de bune practici.

La final se va testa si abilitatea a 140 de someri tineri de a elabora o idee de afaceri fezabila si se vor premia cele mai bune 30 de idei, in vederea punerii lor in practica.

Investitie in oameni

'Contextul care a generat necesitatea proiectului si a acestui tip de masuri este criza fortei de munca din Romania la nivelul intregii tari, care manifesta si una dintre cele mai mici rate ale ocuparii din UE“, se arata pe site-ul proiectului http://proiecteuropean.edu-info.ro/

'Se doreste imbunatatirea statutului economic al somerilor intr-o zona aflata in faza incipienta in exploatarea unui mare potential turistic, mestesugaresc, piscicol, zootehnic“, mai scrie pe site.

Programul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 'Investeste in oameni!“.

Programul e construit in cadrul axei prioritare 5, 'Promovarea masurilor active de ocupare“, pe Domeniul Major de Interventie 5.2 'Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca.“

Obiectivul general consta in promovarea antreprenoriatului si formarea profesionala pentru somerii din mediul rural, in functie de nivelul de educatie si interese, cu scopul imbunatatirii calitatii resurselor umane in zonele rurale si in vederea facilitarii accesului la ocupare in activitati nonagricole.

×