x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proiect - Restrictii la accesul pe plaja

Proiect - Restrictii la accesul pe plaja

de Elena Stan    |    19 Dec 2006   •   00:00
Proiect - Restrictii la accesul pe plaja

De anul urmator accesul pe plaja s-ar putea face pana la orele 18:00-19:00, astfel incat autoritatile sa aiba timp sa curete plaja, conform unui proiect al Directiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL).

De anul urmator accesul pe plaja s-ar putea face pana la orele 18:00-19:00, astfel incat autoritatile sa aiba timp sa curete plaja, conform unui proiect al Directiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL). "Vom incerca sa introducem un program, o chestiune elastica, in functie de caracterul plajelor. Strategia este deja finalizata si va fi supusa dezbaterii publice", a declarat Ionel Manafu, directorul DADL.

Pentru zonele de plaja ramase neinchiriate se organizeaza licitatii in februarie 2007. "Am schimbat strategia pentru anul viitor. Vom inchiria suprafete mai mici, la preturi mai mici. De asemenea, vrem sa schimbam si legislatia, deoarece nu este posibil cineva sa se prezinte la licitatii si sa nu poata obtine aviz favorabil deoarece nu au fost cel putin doi agenti economici. Vrem ca macar la runda a doua sau a treia sa putem atribui respectivul sector de plaja agentului economic interesat", a explicat Ionel Manafu.

Probleme. Daca nu realizam investitii in plaja, in urmatorii 15 ani structura acesteia se va schimba dramatic. "Fenomenul de erodare nu este unul constant. In zona Hotelului Parc din statiunea Mamaia media eroziunii anuale este intre 1 si 1,5 metri", a spus Ionel Manafu. In acelasi timp, in zona de nord a litoralului, plaja creste cu doi, trei metri anual. In prezent, functionarii DADL lucreaza la reabilitarea, renisiparea plajelor. (Elena Stan)
VINOVATI
Autoritatile sustin ca in sezonul estival litoralul nu poate fi curatat corespunzator din cauza turistilor care fac plaja pana la ore tarzii. De aceea turistii vor fi alungati de pe plaja dupa ora 18:00

×
Subiecte în articol: economic plaja