x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Protest la CFR

Protest la CFR

de Elena Stan    |    02 Iul 2009   •   00:00

Neplata salariilor la timp a determinat impiegaţii de la Regionala CFR Braşov să declanşeze ieri un protest spontan.



Circulaţia trenurilor a fost reluată după o oră şi jumătate, iar cele 26 de trenuri afectate de protest au înregistrat întârzieri între 20-70 de minute. "Cele 26 de trenuri care au fost afecate de protestul spontan al impiegaţilor de mişcare de la Regionala Braşov vor avea întârzieri între 20- 70 de minute", ne-a de­cla­rat Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR Infrastructură.

Angajaţii sunt nemulţumiţi de faptul că nu au primit avansul din salariul pe luna iunie şi se tem de faptul că ar putea păţi la fel ca şi colegii lor de la CFR Marfă, ca­re îşi primesc salariile cu câteva luni întâr­zi­e­re. Ei spun că se tem pentru locurile lor de muncă, mai ales în urma trimiterii în şomaj tehnic a 40% dintre angajaţii de la CFR Mar­fă. Impiegaţii vor relua pro­testele în cursul zilei de azi, dacă nu îşi vor primi salariile restante.

Constantin Axinia, Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, a spus că sala­ria­ţii CFR îşi vor primi salariile până luni. Axi­nia a făcut apel la salariaţi să nu oprească tre­nurile. "Aceste proteste vor avea ur­mări grave, cei care opresc trenurile riscă de la diminuarea salariilor la desfacerea con­trac­­telor de muncă", a explicat Axinia.

×
Subiecte în articol: economic