x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie PSD+PUR - Plan de modernizare a economiei

PSD+PUR - Plan de modernizare a economiei

28 Oct 2004   •   00:00

Uniunea Nationala PSD+ PUR a dat ieri publicitatii Planul de modernizare a economiei romanesti pentru perioada 2005-2008. El cuprinde cinci mari directii de actiune si noua propuneri concrete, care au drept scop sa raspunda la intrebarea: Cum va arata Romania in anul 2007?

Un punct foarte important in acest program este cel referitor la investitia in capitalul uman. "Pana cand Romania nu va avea o forta de munca bine pregatita si bine platita nu va putea sta cu capul sus in Europa", a explicat candidatul Uniunii la functia de premier, Mircea Geoana. El a precizat ca programul se refera si la introducerea accesului gratuit la Internet in toate scolile din tara si la posibilitatea de a urma cursuri gratuite de pregatire in acest domeniu pentru 500.000 de cetateni.

Tinerii beneficiaza de un capitol aparte in acest plan de modernizare a economiei. Astfel, vor fi extinse, de la 1 la 3 ani, stimulentele fiscale pentru angajatorii care ofera slujbe absolventilor. Totodata, se ia in calcul posibilitatea scaderii din impozitul pe salariu a dobanzii la creditele achizitionate pentru cumpararea de locuinte.

Pe de alta parte, firmele vor fi stimulate sa faca fata concurentei de pe piata unica europeana. "Vrem sa venim in intampinarea mediului de afaceri cu consultanta gratuita si chiar cu garantarea cofinantarii afacerilor care se incep din bani europeni", a spus Geoana. (Daniela Ivan, Silviu Sergiu)

×
Subiecte în articol: economic