x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Putem plăti impozitele online. Vezi de unde poţi obţine aplicaţia

Putem plăti impozitele online. Vezi de unde poţi obţine aplicaţia

de Daniela Ivan    |    18 Aug 2011   •   12:26
Putem plăti impozitele online. Vezi de unde poţi obţine aplicaţia

Persoanele fizice vor putea achita impozitele si taxele prin internet banking sau la ghiseele bancilor printr-un sistem simplificat, anununta Ministerul de Finante. Prin intermediul aplicatiei dezvoltate de Ministerul Finantelor in colaborare cu institutiile de credit, populatia poate plati la banci: impozitul pe veniturile din cedarea folosintei bunurilor, taxe consulare, impozitul pe cladiri, terenuri si mijloace de transport, inclusiv amenzi, catre orice primarie, indiferent de judetul in care aceasta este localizata.

"Cetatenii pot accesa serviciile acestui sistem prin Internet banking sau la ghiseele bancilor utilizand o aplicatie, pusa la dispozitie de MFP, cu ajutorul careia pot completa documentul de plata. Aceasta aplicatie va fi pusa la dispozitia cetatenilor si pe site-ul www.mfinante.ro", se spune in comunicatul Ministerului Finantelor.

Sistemul va fi operational din 18 august pentru clientii BCR, iar din septembrie va functiona si pentru clientii CEC si Bancpost. "Cele trei institutii de credit vor oferi servicii pentru aproximativ opt milioane de clienti persoane fizice", se arata intr-un comunicat al Ministerului de Finante.

Plata online a taxelor si impozitelor este posibila si prin www.ghiseul.ro, care permite cetatenilor din sectoarele 2 si 6 din Bucuresti, Targu Mures, Zalau, Pitesti, Brasov si Luncavita (judetul Tulcea) sa achite impozitele si taxele catre stat prin intermediul cardurilor bancare.

×