x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Radu Tudor CRITICĂ dur Guvernul după noua rectificare bugetară. „E o rușine fără margini faptul că în fiecare campanie electorală suntem prostiți”

Radu Tudor CRITICĂ dur Guvernul după noua rectificare bugetară. „E o rușine fără margini faptul că în fiecare campanie electorală suntem prostiți”

22 Noi 2018   •   20:58
Radu Tudor CRITICĂ dur Guvernul după noua rectificare bugetară. „E o rușine fără margini faptul că în fiecare campanie electorală suntem prostiți”

Radu Tudor a criticat în termeni duri autoritățile de la vârful României după ce s-a aflat faptul că Guvernul a tăiat un miliard de lei de la Transporturi. 

 

Radu Tudor a vorbit apăsat despre situația gravă în care se află România din punct de vedere al infrastructurii, domeniu de unde Guvernul României taie la ultima rectificare bugetară un miliard de lei. Banii reprezintă suma de cofinanțare pentru proiecte europene pe care Ministerul Transporturilor nu le-a întocmit.

"Sunt 13 șantiere de autostrăzi începute, unele dintre ele de acum zece ani, mor 2000 de oameni pe șoselele României, nu se învârte roata în economie fără o infrastructură performantă și fără autostrăzi. Regiunile istorice ale României nu sunt legate între ele în anul Centenarului și argumentele pot continua la nesfârșit. Zac miliardele de euro la Comisia Europeană, la Bruxelles, neatrase de România pentru proiecte care ar fi trebuit să fie gata de acum zece ani de zile, pentru Centura Capitalei, pentru autostrada Sibiu-Pitești, pentru coridorul patru, pentru o autostradă care să traverseze munții și să meargă de la Brașov până la Oradea, pentru o autostradă care să lege Ardealul de Moldova să scoatem Moldova din sărăcie că nu avem pe ce să transportăm marfa(...) Trenul din România circulă cu cea mai mică viteză din Europa, cu 45 km la oră. Și pentru toate aceste nevoi, pentru zecile de proiecte care lipsesc și pentru mulți inconștienți care au condus și conduc domeniul ăsta al transporturilor, România, în anul de grație 2018, în anul Centenarului, taie un miliard de lei cofinanțări pentru proiecte europene din zona transporturilor.(...) Dacă noi am tăiat un miliard de lei, înseamnă că alte 2 miliarde de euro sunt pierdute în această rectificare bugetară. E o rușine fără margini faptul că în fiecare campanie electorală suntem prostiți că România va avea și ea o infrastructură modernă ca în vestul Europei", a declarat Radu Tudor la emisiunea "Punctul de Întâlnire" de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: radu tudor