x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Raiffeisen a restructurat 20% din valoarea creditelor

Raiffeisen a restructurat 20% din valoarea creditelor

de Daniela Ivan    |    11 Dec 2010   •   13:04

Circa 20% din valoarea portofoliului de credite acordate de Raiffeisen Bank populaţiei a fost restructurat de la începutul crizei. Doar jumătate din numărul împrumuturile restructurate reuşesc să-şi revină, pentru celelalte se caută o nouă formulă de restructurare.

“Peste jumatate din cei cu credite restructurate, cand ajung la maturitate, reuşesc să reintre în structura iniţială de rambursare a creditului”, a declarat Răzvan Munteanu, vicepreşedinte Raiffeisen Bank, resposabil pentru retail. El a mai precizat că procentul este bun pentru că situatia economiei nu s-a imbunatatit.

Pe de altă parte, sub 10% din clienţi care au plecat de la Raiffeisen în ultimele 12 luni reprezintă clienţi care şi-au refinanţat creditele la alte instituţii, a mai spus Răzvan Munteanu. Acesta consideră procentul foarte bun, în special prin prisma faptului că extrem de puţini clienţi se refinantează doar pentru a schimba instituţia de credit, majoritatea refinanţărilor find insoţite în general şi de o majorare a sumelor împrumutate.

În total, banca a pierdut în ultimul an 240.000 de clienţi dar pe de altă parte a reuşit să îşi majoreze portofoliul prin atragerea altor 350.000 de noi clienţi. În momentul de faţă, Raiffeisen Bank are în portofoliu 1 milion de credite acordate persoanelor fizice, inclusiv descoperit de cont.

×