x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Raiul electronicelor luate pe buletin

Raiul electronicelor luate pe buletin

29 Oct 2004   •   00:00

ECONOMIC

In cel mai mare centru comercial din Balcani, asa cum este apreciat Plaza Romania din Bucuresti, Media Galaxy deschide azi al doilea magazin de acest tip din Bucuresti si al treilea din tara.
ADRIAN MIHAI

INEDIT. Amenajarea spatiului comercial ajuta clientii sa interactioneze cu produsele
Reteta este deja cunoscuta: o oferta speciala valabila doar in aceasta locatie ii va atrage pe bucurestenii dornici de a afla noutatile de pe piata electronicelor si electrocasnicelor. Magazinul se intinde pe o suprafata de 2.000 de metri patrati si a presupus o investitie de un milion de euro care se asteapta sa fie amortizata intr-o perioada de pana la cinci ani. El este unicul magazin de profil din cadrul Plaza Romania. Spatiul este amenajat in asa fel incat clientul sa aiba posibilitatea sa interactioneze cu produsele expuse. "Sunt asteptati de la tinerii atrasi de muzica, pana la cei mai in varsta care doresc un televizor clasic, spre exemplu", considera Ostahie. Aproape finalizat este si proiectul realizat impreuna cu Bricostore. Magazinul Media Galaxy din apropierea centrului comercial Orideea isi va primi clientii incepand cu 20 noiembrie. Deschiderea celei de-a cincea unitati din retea este asteptata pentru inceputul anului viitor. Dan Ostahie, CEO al grupului Altex nu a dorit sa dezvaluie locatia. Pana in 2007 reteaua Media Galaxy va numara 14 magazine. Ce se vinde mai bine la Media Galaxy? Prin traditie, magazinul are o inclinatie catre "multimedia", ne spune managerul grupului Altex. "Multimedia este viitorul in business-ul acesta si de aceea am si creat Media Galaxy", apreciaza Ostahie.

MUZICA. Una dintre noutatile care-i vizeaza mai ales pe tineri este sistemul de ascultare a CD-urilor. Daca vrei sa te convingi ca-ti place muzica pe care vrei sa o cumperi scanezi codul de bare si poti asculta cate 15 secunde din fiecare melodie de pe orice CD aflat la vanzare. Altex detine peste 125 de magazine deschise in mai mult de 70 de orase din tara. In primele opt luni ale anului 2004, Altex a avut incasari de peste 82 de milioane euro. Chiar si in lunile iulie si august vanzarile au crescut cu 10% fata de luna iunie, desi in general se inregistreaza o scadere in aceasta perioada.

RATE PANA LA 5 ANI

Clientii Altex si Media Galaxy pot primi credit numai in baza cartii de identitate, indiferent ca sunt salariati sau pensionari, daca suma nu depaseste 20 de milioane de lei. Cu acest credit, pot cumpara produse electronice si electrocasnice in rate, cu o perioada de rambursare de pana la 60 de luni. Acest sistem de finantare ii va avantaja mai ales pe tineri, considera Ostahie. Limita de credit acordata este pe viata, iar pentru cumparaturi ulterioare nu mai este nevoie de o alta aprobare. Cum a fost primita oferta? "Sunt cozi", a concluzionat cu satisfactie Ostahie. Creditarea este facuta de Euroline, companie cu experienta internationala in domeniu.
×
Subiecte în articol: economic media galaxy