x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Raportari contabile - Bilantul pe 6 luni se depune in august

Raportari contabile - Bilantul pe 6 luni se depune in august

10 Iul 2004   •   00:00

Societatile comerciale trebuie sa depuna raportarile contabile pentru prima jumatate a anului, informeaza Ministerul Finantelor Publice.

Firmele care utilizeaza reglementarile contabile armonizate cu standardele internationale au obligatia sa depuna aceste documente pana la data de 20 august, iar celelalte companii, pana la 10 august. Totodata, firmele care nu au desfasurat nici un fel de activitate de la data infiintarii pana la 30 iunie, precum si societatile care aplica reglementarile contabile simplificate au ca termen limita tot data de 10 august, se arata in comunicatul ministerului. Intocmirea raportarilor va fi realizata conform ordinului ministrului Finantelor 947/2004.

PROCEDURA. Formularistica necesara si programul de verificare cu documentatia de utilizare aferenta se obtin prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice. Acesta este pus la dispozitia agentilor economici gratuit de unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice sau poate fi descarcat de pe serverul de web al ministerului, la adresa www.mfinante.ro/sistemul fiscal/programe utile. Agentii economici vor depune la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata, discheta cu raportarile contabile la 30 iunie 2004, insotita de raportarile contabile listate cu ajutorul programului de asistenta, semnate si stampilate conform legii. Aceste raportari se depun impreuna cu o copie de pe codul fiscal/codul unic de inregistrare, raportul administratorului, precum si o copie a balantei de verificare a conturilor sintetice. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic