x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Rating maxim pentru fondul de salvare a Zonei Euro

Rating maxim pentru fondul de salvare a Zonei Euro

de Agerpres    |    29 Oct 2011   •   09:48
Rating maxim pentru fondul de salvare a Zonei Euro

Nota de solvabilitate "AAA", a fondului european de salvare pentru Zona Euro, a fost confirmata de trei agentii de rating, a anuntat sambata, intr-un comunicat Instrumentul European de Stabilitate Financiara (FESF), citat de AFP.

Ratingul este cel maxim si a fost confirmat de catre agentiile Standard & Poor's (S&P), Moody's si Fitch dupa intrarea in vigoare, la 18 octombrie, a amendamentelor la EFSF decise in iulie de Consiliul European si ratificate de parlamentele statelor membre. Amendamentele au marit capacitatea de imprumut la 440 de miliarde de euro, cu un angajament de garantare de 780 de miliarde de euro, potrivit EFSF.

Agentiile mentionate "au mai acordat Fondului si cea mai buna nota pe termen scurt", adauga FESF, adica A-1+ de la Standard and Poor's, (P)P-1 de la Moody's si F1+ de la Fitch.

Agentia Standard and Poor's anuntase de vineri seara ca mentine calificativul AAA de solvabilitate a FESF, cu perspectiva stabila.

Zona euro a informat joi, la capatul unei reuniuni de criza desfasurate la Bruxelles, ca va creste capacitatea de imprumut a FESF la 1.000 miliarde de euro.

×