x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ratingul Spaniei, la acelaşi nivel cu cel al României. Moody’s a retrogradat Spania şi Cipru

Ratingul Spaniei, la acelaşi nivel cu cel al României. Moody’s a retrogradat Spania şi Cipru

14 Iun 2012   •   09:01
Ratingul Spaniei, la acelaşi nivel cu cel al României. Moody’s a retrogradat Spania şi Cipru

Agentia de rating Moody's a retrogradat din nou Spania, de la "A3" la "Baa3", pe ultima treapta din categoria recomandata investitorilor, si a revizuit calificativul suveran al Ciprului de la "Ba1" la "Ba3", informeaza Reuters. Ratingul Spaniei din partea Moody's a ajuns astfel la acelasi nivel cu cel al Romaniei.

Moody's a motivat retrogradarea Spaniei prin cresterea datoriilor, a problemelor economice si a accesului limitat la pietele de capital. In privinta Ciprului, agentia de rating a invocat posibila iesire a Greciei din zona euro si sprijinul suplimentar pe care statul ar trebui sa-l asigure bancilor cipriote intr-un astfel de caz.

Spania se afla sub supraveghere pentru o noua revizuire in scadere, in contextul pregatirilor pentru a imprumuta 100 de miliarde de euro de la statele zonei euro pentru recapitalizarea bancilor.

"Principalul motiv al retrogradarii este, evident, nevoia ca guvernul Spaniei sa ceara ajutor extern. In opinia noastra asta este un semn de vulnerabilitate", a spus Kathrin Muehlbronner, analist la Moody's.

×