x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reabilitări de drumuri… electorale

Reabilitări de drumuri… electorale

de Florina Zainescu    |    23 Sep 2009   •   00:00

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri lansarea unui nou program naţional ce vizează reabilitarea a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene, a anunţat Vasile Blaga, ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.



Este nevoie de un astfel de program în condiţiile în care din cei circa 35.000 de kilometri de drumuri judeţene din România, 9.100 kilometri sunt pietruiţi, 2.500 de kilometri sunt drumuri de pământ şI restul nu-s prea străluciţI, a arătat el. Plus că din cei 30.000 de kilometri de drumuri de interes local, numai vreo 5.900 de kilometri sunt asfaltaţi.

Vestea proastă este că acest program va începe din 2010. Dacă va mai apuca să înceapă. Nu au fost identificate nici măcar sursele de finanţare - s-a lăsat la latitudinea Ministerului Finanţelor Publice să aleagă cea mai bună variantă, a explicat Blaga. Oricum este sigur că vom avea nevoie de circa două miliarde de euro pentru realizarea acestui proiect, ţinând cont că o reabilitare bine făcută în ţară a costat, în medie, 200.000 euro pe kilometru, a declarat Blaga.

×
Subiecte în articol: redactie